Bet namuos židinys, virduly arbata... ir makaronai.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLMjGZ_NMff_C-HdeLrRI-JrBlwlUpgef_goD-3JhhuuXIZYF0hTNIVgLYjvzNrY6i6HABoA763jigdRPUyvrU34xtBO9kw2z2Ry3N6FKIMmSVyZrXzNz7UoX48rRRflxjPlr1i2DxZwE/s400/3.jpg)
Įkvėpimo šaltinis čia.
Supaprastinau. Teko. Neturėjau kai ko. Išviriau pusę pakelio spagečių, nupyliau šaltu vandeniu ir palikau varvėt, sausėt.
Ryžių acte ištirpinau cukrų ir druską. Pakaitindama ant ugnies. Palikau atvėsti. Tuo tarpu įkaitinau keptuvėje aliejų ir subėriau apkept supjaustytus (kubeliais) baklažanus. Kepiau neilgai, kol suminkštėjo. Ištraukusi palikau ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Susipjausčiau kubeliais mango, suverčiau viską į makaronus. Baklažanus nuvarvėjusius taip pat. Į atvėsusį ryžių actą sudėjau susmulkintas česnako skilteles, pusės citrinos sultis bei čili. Ir skystį į makaronus. Šviežio baziliko neturėjau - šaldytas taip pat nesipriešino patalpinamas į makaronus.
Nesudėtingos makaronų salotos. Ir truputį kitokios.
100 ml ryžių acto
40 gr. cukraus
1/2 a.š. druskos
2 česnako skiltelės
pusė čili pipiro
pusės citrinos sulčių
2 baklažanai
1 mango
žiupsnelis baziliko lapų
pusė pakelio spagečių makaronų (tas pusė - į mažesnę pusę)
saulėgrąžų aliejaus apie 150-200 ml - baklažanams kepti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą