Būna dienų lyg tyčia. Užsinori kažko tokio, į ką šiaip nė nekreiptum dėmesio, nekalbant, kad valgytum. Skutant n patiekalui bulves, akis užkliuvo už burokėlių. Nupirkti jie tam, kad būtų išvirti, sutarkuoti ir užkonservuoti. O man šovė mintis (net skonį burnoj pajutau..), jog reikia keletą burokėlių iškepti! Nulupau porą burokėlių, jie pas mane didoki, nuploviau, supjausčiau skiltelėmis, sudėjau į keramikinę kepimo formą, pabarsčiau žolelėmis, pipirais, druska, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZMrIHnYBcDNaG7Ip_b92HhA-HtRrZRPn8tsOL9ycpRvcUN_HLbvod75ew95mzuzMbb4DhrSdhR6tbjTchrYP0TCFRCakDn6SRXbiU-1l_Qis994ruXaHbHkWI02M3lr-FVRju2Q9mSaw/s400/bur1.jpg)
Uždengiau folija ir apie 1,5 val. kepiau vidutinio karštumo orkaitėj.
Tikrai neatsilaikiau nesuvalgiusi keleto burokėlių vienų, o kiti liko laukti pagrindinio patiekalo - kad atliktų puikaus garnyro vaidmenį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą