2012 m. sausio 7 d., šeštadienis
Trapios tešlos užkandėlės
Namie siautėja vienas itin itin itin didelis... nevalgiukas. Šiuo klausimu mano kantrybės ribos yra išbandytos visais kampais. Gali išbūti visą dieną ir nė apsirikęs nepaprašys valgyti... O kai reikia valgyti... Žodžiu - jei mano blakstienos būtų ilgesnės - stovėčiau ant jų.
Vienas iš tokių "blakstieninių" rytų privertė prisiminti greitų užkandėlių idėją.
Iš šaldiklio ištraukiau sluoksniuotos tešlos, dalį plonai aptepiau pomidorų pasta, kitą - majonezu. Supjausčiau į kvadratėlius, kad ant kiekvieno tilptų po pomidoro apskritą skiltelę. Pomidorų šonuose po mažą riekelę alyvuogės ar visą spanguolę, pabarsčiau druska, pipirais, provanco žolelėmis. Ir orkaitėn 180 laipsnių apie 20 min.
Sluosniuotos tešlos
pomidorų
alyvuogių, spanguolių (gali ir nebūti)
pomidorų pastos, majonezo
druskos, pipirų, provanco žolelių
/visko tiek, kiek norite užkandėlių, kiek tešlos joms žadate skirti/
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Puiku...net tokiai tinginei, kaip aš, galima rasti tikrai vertingų receptų...ir ne tik jų ;) Dėkui!
AtsakytiPanaikintiVisad prašom ;)L.
AtsakytiPanaikintipuiku, kad nereikia pačiai tešlos minkyti, nes su ja aš "nedraugauju", visada tik su Mantinga :), ačiū ♥
AtsakytiPanaikintiTeta
O kodėl nedraugaujate? kas atsitinka?
AtsakytiPanaikinti