Puslapiai

2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Tiramisu be kiaušinių


Seniai galvoje sukosi mintis pasigaminti tiramisu, bet, gėda pasakyti, vis neprisiruošdavau. Pasiteisinimas galėtų būti toks: žali kiaušiniai tiramisu sudėtyje ir baimė visokiom neliozėm. Bet būna, kai netikėtos mintys šauna galvon visai atsitiktinai, o įdomiausia tai, kad kulinarinės mintys gimsta negaminančio vyro galvoje. Perkant tiramisu skonio ledus užsiminiau, jog galėčiau pagaminti tiramisu, bet nesinori žalių kiaušinių valgyti, tai patarė nedėti, pakeisti kuo kitu. Kodėl gi ne?! Pamačiusi grietinėlę, nusprendžiau pabandyti padaryti netikrą tiramisu :)


Pirmiausiai pasiruošiame indą, kuriame klosime tiramisu, ir skystį, kuriame mirkysime sausainius: pusė puodelio kavos, 5 šaukštai midaus.
Maskarponės sūrį, 3 šaukštus midaus ir pusę puodelio kavos bei vanilę išsukame iki purumo. Kitame inde išplakame grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Atsargiai - nereikia persistengti, nes iki sviesto - vienas žingsnis :)
Tada į indą, kuriame bus tiramisu, dedame eilę skystyje mirkytų sausainių (mirkome labai trumpai, po 1,2 sekundes iš kiekvienos pusės), ant jų klojame sluoksnį maskarponės kremo, grietinėlės, užtarkuojame šokolado. Viską pakartojame dar sykį ir pabaigoje užberiame kakavos. Keliom valandom tiramisu patalpiname į šaldytuvą (geriau kažkuo uždengti, kad neprisigertų šaldytuvo kvapo) ir po kelių valandų jau galima skanauti.


250 gr maskarponės sūrio
300 gr plakamosios grietinėlės
3 šaukštai cukraus pudros
1 stiklinė stiprios šaltos pupelių kavos (pusė stiklinės mirkymui, kita pusė - maskarponės masei.)
8 šaukštai midaus ar brendžio, ar likerio... (5 š. mirkymui, 3 š. maskarponės masei)
tarkuoto šokolado apie pusė stiklinės
kakavos miltelių
vanilės
sausainių "Damų pirštelių" (apie 15)


P.s. plačiajame internete netikro tiramisu gamybos sudedamųjų dalių proporcijoms dėkinga Duonos ir žaidimų autorės pateiktai nuorodai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą