Puslapiai

2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Užgavėnių blynai. Bulviniai, su spirgučių ir pievagrybių padažu.


Užgavėnės.
Darželinukų mamos naktelę prieš užgavėnes kaukes lipdo, blynus kepinėja, mokyklinukų mamoms gal lengviau - kokią kaukę patys bus susikurpę per technologijų pamoką... Ėch, ir šventės, ir vargas... Ir džiugu, ir laiko trūksta išgyventi, išlaukti, pajusti...
Ta proga - bulviniai blynai. Paprasti, elementarūs: tarkuotos bulvės, druska, pipirai, kiaušiniai ir šaldytos petražolės. Tik padažas kiek kitoks: smulkiai supjausčiau rūkytus lašinukus. Kol jie iš lėto spirginosi - smulkiai pjaustytas svogūnas atsidūrė taip pat keptuvėje. Po jo - stambokai pjaustyti pievagrybiai. Kai pastarieji "išleido" vandenį, įdėjau kupiną šaukštą miltų. Kai šie sukaito, įdėjau pipirų, šaldytų petražolių, krapų ir baziliko bei įpyliau grietinėlės 200 ml ir pieno tiek, kad gautųsi tirštos grietinės konsistencijos padažas. Vualia: greita, skanu ir pigu. Ir svarbiausia, tinka užgavėnėms.



0,7 kg bulvių
2 kiaušiniai
druska, pipirai
šaldytos petražolės

200 gr rūkytų lašinukų
1 svogūnas
9 pievagrybiai
1-1,5 š. miltų
200 ml greitinėlės
apie 200 ml pieno
pipirų
šaldytų petražolių, krapų, bazilikų
druskos, jei reikia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą