2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Maskarponės sūrio tortas

Vienam projektui, kurio pavadinimas Mamukynas, rengiau įrašą. Norėjosi šventiško, minkšto, skanaus. Sukurpiau maskarponės tortą, kuris labai patiko. Esmė - plakta grietinėlė.



Pirmiausiai išbrinkiname želatiną ir jį ištirpiname.

Sausainius smulkiai sutrupinti, sugrūsti, supilti ištirpintą sviestą, išmaišyti. Visą masę tolygiai padengti ant kepimo indo, iškloto kepimo popieriumi, dugno ir kraštų. Kepti apie 15 min. 180-190 laipsnių orkaitėje. Tik tam, kad suliptų sausainiai ir viršutinis sluoksnis vos vos apskrustų.

Kol aušta pagrindas, maskarponę, jogurtą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų išmaišome, po to citrinos sultis. Supilame želatiną ir maišome iki vienalytės masės. Kitame inde išplakame grietinėlę ir atsargiai supilame į maskarponę, kuri jau vos vos pradėjusi stingti. Švelniai vėl išmaišome, kad gautųsi vientisa masė. Pilame ant pravėsusio pagrindo, dedame į šaldytuvą. Belieka laukti, kol sustings. Geriausia tokį tortą gaminti iš vakaro.

500 gr maskarponės sūrio
900 gr jogurto
200 gr grietinėlės
150 gr cukraus pudros
1 citrinos sultys
40 gr želatinos
vanilinio cukraus

500 gr sausainių /naudojau "Gaidelis"/
250-300 gr sviesto


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą