Puslapiai

2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Makaronai su baklažanais ir mangu, arba apie tai, kai nostalgiška nuotaika

Būna dienų, kai kafijos puodelis rudens peizaže pakvimpa taip vienišai. Juk būna. Netgi užgožia darbą, gero seno animacinio filmuko dainelės vertimą, net artėjančių Kalėdų nuotaiką. Būna. Bet ne piktai vienišai, o taip šiltai, nostalgiškai, kad norisi spardytis kojomis, mosikuoti rankomis, uodega, kad atsidurtum kitoje matricoje. Gal su arbatos puodeliu...

Bet namuos židinys, virduly arbata... ir makaronai.



Įkvėpimo šaltinis čia.
Supaprastinau. Teko. Neturėjau kai ko. Išviriau pusę pakelio spagečių, nupyliau šaltu vandeniu ir palikau varvėt, sausėt.
Ryžių acte ištirpinau cukrų ir druską. Pakaitindama ant ugnies. Palikau atvėsti. Tuo tarpu įkaitinau keptuvėje aliejų ir subėriau apkept supjaustytus (kubeliais) baklažanus. Kepiau neilgai, kol suminkštėjo. Ištraukusi palikau ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Susipjausčiau kubeliais mango, suverčiau viską į makaronus. Baklažanus nuvarvėjusius taip pat. Į atvėsusį ryžių actą sudėjau susmulkintas česnako skilteles, pusės citrinos sultis bei čili. Ir skystį į makaronus. Šviežio baziliko neturėjau - šaldytas taip pat nesipriešino patalpinamas į makaronus.
Nesudėtingos makaronų salotos. Ir truputį kitokios.

100 ml ryžių acto
40 gr. cukraus
1/2 a.š. druskos
2 česnako skiltelės
pusė čili pipiro
pusės citrinos sulčių
2 baklažanai
1 mango
žiupsnelis baziliko lapų
pusė pakelio spagečių makaronų (tas pusė - į mažesnę pusę)
saulėgrąžų aliejaus apie 150-200 ml - baklažanams kepti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą