Grįžtu prie to zuikio. Varto, džiaugiasi, prašo kartu pasėdėti (už sijono tempia, tapnoja su ranka į kėdę, daugmaž - sėsk, mamukai, teper pesnia pro zaica...), o man pietus gaminti reikia. Taip, sako, valandų tam tikros profesijos žmonėms paroj nebelieka , tai dar zuikiai ne vietoj ir ne laiku pasimaišė... Palikčiau pakrūmėj, bet kad savas vaikas gi apie tuos zuikius prašo "pasėdėti". Šiaip ne taip įkalbėjau vienam truputį juos paganyti, o aš virtuvėn.
Greit faršą sumaliau, suprieskoniavau, kiaušinius, miltų šaukštą bei krakmolo įdėjau, šlakelį pieno šliūkštelėjau. Stovėt prie keptuvės - nėr kada! Ištraukiau keramikinę formą, suformavau du "puskepaliukus" faršo ir orkaitėn (skardą aliejum patepiau!).

Tuo tarpu bulves nuskutau, supjausčiau didokais gabalais (nėr kada smulkintis...), į indą sukračius, aliejaus įlašinau, druskos, pipirų, baziliko, raudonėlio (tinka viskas, kas priklauso Graikijos regiono prieskoniams). Sukračiau į foliją, susukau ir pašoviau prie netikrų netikrų zuikių.

Greit sutarkavau kopūstą, morką, žiupsniukas druskos, pipirų ir kmynų, majonezo-grietinės (didžioji dalis) padažas į daržoves - ir salotos paruoštos.
Kol vyko kepimas - pilnas atsidavimas zuikiams ir jų komentarams... Oi, kad tik suprasčiau, ką mano komentatorius sako... Na, supratau, kad vienas zuikis yra bitė, kitas ir bitė, trečias mama, o ketvirtas... istorija nutyli. Laukiu dienos, kada mano zuikutis ims lietuviškai kalbėti :) . Dabar tik kelis žodelius moka, ir tai - nori saldainio - pasakyk. Kitaip paprašytas nesako (nebent pats nori, o tai retai būna)!!!
Pasicekavinus apie strikinėtojus ir pietūs iškepė (kepiau ant silpnos ugnies - laiko reikėjo - gal 1,5 - 2 val. :) ), mėsos zuikučiai rudi tapo, bulvės minkštos, bet neištižusios. Aišku, ne tikras kulinarinis zuikis, bet valgomas :)


Toj vietoj galėčiau pasakyti - vienu šūviu du zuikius nušoviau :). Zuikis davė idėją zuikiui, ir zuikis padėjo pamedituoti apie zuikius.. :)
Apie 700g kiaulienos kumpio faršo
2 kiaušiniai
šaukštas miltų
šaukštas krakmolo
1/3 stiklinės pieno
druskos, pipirų, česnako
5 didelės bulvės
3-4 šaukštai aliejaus
druskos, pipirų
Graikijos regiono prieskonių (raudonėlis, bazilikas...)
1/2 kopūsto
morka
druska, pipirai
kmynai
1 šaukštas majonezo
2-4 šaukštai grietinės
Užtenka sočiai 4 asmenims
Ale tikrai, kaip ne tai profesijai priklausytum :D O kodėl jis tau netikras ir dar kart netikras?? Na skonio nejaučiu, bet... taip patiektas kaip ,kad aš matau ir pats labiausiai netikras zuikis yra šedevras :)Šauniai čia tavo zuikis nušove du zuikius iškart :D
AtsakytiPanaikintiAčiū, Agne, na, kiek žinau, zuikin dar kai ko pridėt reikia :D
AtsakytiPanaikinti