Puslapiai

2011 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Camembert sūris. Elementaru, greita, skanu ir efektyvu...

Niekad nepraleidžiu progos apsilankyti Neringos bloge ir paskait..., na, tikriau, pasigundyti vienam ar kitam skaniam dalykui. Kas be ko, vakariniai apsilankymai pas ją prie "gero" nepriveda :) , bet, jei manysim, kad moterys niekada neturi antsvorio, o papildomi kilogramai - tik papildoma vieta bučiniams.... Žodžiu, dažnokai susigundau nauju ar senu primintu. Neseniai buvau kepusi Camembert'o sūrį, bet Neringos priminimas vėl sugundė jį pašaut orkaitėn.
Turėjau jį nusipirkus iš anksčiau, tad streso - kur gauti - nebuvo. Išlukštenau, deja, šįkart nebuvo medinės dėžutės jo įpakavime, bet tiko ir be jos. Pasidėjus ant kepimo popieriaus užsiėmiau jo "tobulinimu": viršuj išpjoviau-apipjoviau apskritimą, kad galėčiau nuimti viršutinę dalį pelėsiuko. Ant išpjautos dalies sau patinkamas džiovintas žoleles užbarsčiau (kažkodėl paskutiniu metu Graikijos nostalgija - čiobrelis, rozmarinas...), žalio rozmarino, pipiriukų...





Ir orkaitėn 15-20 min ant silpnos ugnies. Kepiau tol, kol viduriukas tapo tąsus, minkštas, kas su patinkama duona ar prancūzišku batonu galėčiau masę pakabint. Šįkart ilgas batonas su camembert prie vyno taurės - nuostabus derinys.




Aišku, būt gerai, kad vietoj filmo "Fantastiško ketverto" kokį kitą filmą vyras su džigitais žiūrėtų, bet.. jau nevarau Dievo į medį.. :) Gera, kad penktadienis, kad šiandienos darbai padaryti, kad šiltas sūris taip gerai "kabinasi"...

p.s. atsiprašau už tokį apšvietimą nuotraukose... vakare kepiau... :)

Parduotuvėj nusipirkti balto pelėsinio sūrio, ant kurio dėžutės būtų užrašas Camembert Cheese
žolelių džiovintų ir žalių pagal skonį ir norus
pipirų

2 komentarai:

  1. Čia viena tokia, pati tikroji nutukėlė, parašė apie antsvorį :)

    O kepinys labai liuks - "užskaitom" :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nereikia čia šiept, iš tokios pat ir girdžiu :))))
    o šis sūris - man labai labai patinka...

    AtsakytiPanaikinti