Turėjau jį nusipirkus iš anksčiau, tad streso - kur gauti - nebuvo. Išlukštenau, deja, šįkart nebuvo medinės dėžutės jo įpakavime, bet tiko ir be jos. Pasidėjus ant kepimo popieriaus užsiėmiau jo "tobulinimu": viršuj išpjoviau-apipjoviau apskritimą, kad galėčiau nuimti viršutinę dalį pelėsiuko. Ant išpjautos dalies sau patinkamas džiovintas žoleles užbarsčiau (kažkodėl paskutiniu metu Graikijos nostalgija - čiobrelis, rozmarinas...), žalio rozmarino, pipiriukų...


Ir orkaitėn 15-20 min ant silpnos ugnies. Kepiau tol, kol viduriukas tapo tąsus, minkštas, kas su patinkama duona ar prancūzišku batonu galėčiau masę pakabint. Šįkart ilgas batonas su camembert prie vyno taurės - nuostabus derinys.

Aišku, būt gerai, kad vietoj filmo "Fantastiško ketverto" kokį kitą filmą vyras su džigitais žiūrėtų, bet.. jau nevarau Dievo į medį.. :) Gera, kad penktadienis, kad šiandienos darbai padaryti, kad šiltas sūris taip gerai "kabinasi"...
p.s. atsiprašau už tokį apšvietimą nuotraukose... vakare kepiau... :)
Parduotuvėj nusipirkti balto pelėsinio sūrio, ant kurio dėžutės būtų užrašas Camembert Cheese
žolelių džiovintų ir žalių pagal skonį ir norus
pipirų
Čia viena tokia, pati tikroji nutukėlė, parašė apie antsvorį :)
AtsakytiPanaikintiO kepinys labai liuks - "užskaitom" :)
Nereikia čia šiept, iš tokios pat ir girdžiu :))))
AtsakytiPanaikintio šis sūris - man labai labai patinka...