Pamenu, kai mama išskubėdama kažko kažkur kažkokiais reikalais paprašė išvirti juos, nes tėtis grįšiąs pietų, o ji negalinti neišeiti. Nepamenu, kurios klasės knygas tada graužiau, bet tikrai ne pačių vyriausių. Mama pasakė, bet greit! Bandyk nebandęs įsiminti... Šokas prie puodo buvo nemažas: ką dabar dėt? ar jau dabar? kaip tėtis valgys tokį mano marmalą?! Dabar juokas ima, bet tada...
Turiu pasidžiaugti, jog mano žmogus MOKA virti barščius. Jau be užrašų ar pamokymų! Ir jau tikrai ne vieną burokėlių sriubą išvirė :) . Teko praeitais metais išmokti. Man darban, o jis su mažuoju namie pasiliko. Reikia sriubos: parašiau, surašiau ant popierėlio, bet ne vieno skambučio sulaukiau iki rezultato :).
Visai gardūs barščiai buvo. Gal todėl, kad pačiai nereikėjo virti.. sąlygiškai :) .

Beje, nors ir ne sultinys, bet man skanu prie burokėlių sriubos ir kokį skrebutį su sūriu sugraužt. Ir vietoj grietinės - tepamo varškės sūrelio šaukštą įdrėbt. Aišku, nepamirštu krapų - šviežūs ar šaldyti - visokie tinka.
Apie 0,5 kg šonkauliukų
3-4 bulvės
0,5 l burokėlių marinuotų
svogūnas, lauro lapai keli
pipirai, druska (pagal skonį)
galim ir morką tarkuotą įdėti
/jei burokėliuose trūksta rūgštumo - įspaudžiu citrinos sulčių baigiant virt, kad bulvės nesukietėtų/
Grietinės arba tepamo varškės sūrelio
krapų
Prancūziškas batonas
lydytas tarkuotas sūris
(supjaustyti batoną, apkepti iš abiejų pusių ir baigiant apkept - sūrio užberti.)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą