Puslapiai

2011 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

Pica, arba keturkampės picos tūrio neapskaičiuosi pagal cilindro formulę.

Užeinu aš į vieną portaliuką, nusiteikus jau šiandien nieko nedaryti ten, kur orkaitė ar kriauklė... Kur jau! Vaikų sėdėta šalia, pica užmatyta, akytės blizga... Mama eina kepti picos. Aišku, iš to, kas yra šaldytuve.
Pirmiausiai picos pagrindą užsiminkiau: iš šilto vandens, cukraus ir mielių, po to sudėjau likusius visus produktus - miltus, aliejų, druską. Palikau šiltai vanadžiukei pastovėt, pakilt. Kol vyko cheminiai tešlos procesai, pakepinau su prieskoniais ir druska faršą, susipjausčiau svogūną, pomidorus, sutarkav...NEsutarkavau sūrio, nes jo paprasčiausiai nebuvo šaldytuve! Teko skambinti vyrui ir paprašyti, kad parvežtų :) Truputį susinervinusi dėl sūrio nebuvo, pasiruošiau skardą: išklojau ją kepimo popieriumi ir pašlaksčiau aliejumi. Kol viską susiruošiau ir tešla pakilo.
Išklojau ja skardą, aptepiau pomidorų padažu, papipirinau, žolelėm pabarsčiau, kokios po ranka papuolė (tikrai tikrai prieskoninės, o ne kokios pievų...), faršą uždėjau, svogūnus, pomidorus ir orkaitėn pašoviau.




Vėl - vidutinio karštumo, kepiau tol, kol pagrindas parudavo, pomidoriukai pažliugo. Baigiant kept - jau atkeliavusiu sūriu pabarsčiau ir dar keliom minutėm orkaitėn sugrąžinau. Kad sūris pasilydytų.



Viskas!



Gaila, tik cilindro tūris suskaičiuotas nebuvo, nes pica keturkampė buvo iškepta...:)

Picos pagrindui:
3,5 stiklinės miltų
1,5 stiklinės šilto vandens
1-2 a. šaukšteliai cukraus
1 šaukštas sausų mielių arba 25g šviežių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 a. šaukštelis druskos
/atmintis, tai... žiupsniuką mažą kvietinių sėlenų įdėjau, bet jos nebūtinos/

Ant pagrindo:
apie 300-400 gr faršo
2 svogūnų galvos
2 dideli pomidorai
150 gr sūrio
4 šaukštai pomidorų padažo
pipirų, druskos, prieskoninių žolelių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą