Puslapiai

2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

Suktinukai, arba būna gi 35...

Netikėtai, nelauktai, paprastai ir subtiliai... Ateina 35. Ne nykštukai, deja, o rudenys. Vyriški, brangūs, galima net metaforiškai paburbėt - kaip išlaikytas vynas...
Ta proga, po visų darbų, greituoju būdu - suktinukai vakarienei. Arba pietums, nelabai jau eina suprasti, kada pietūs, kada vakarienė, o kada ir tas, ir anas viename. Beveik kaip ta sintetinė kava - 2 in 1. Svarbu, kad tie 35 būtų ne sintetiniai :).
Sutarkavau morkas, susmulkinau svogūnus, papriką. Viską į keptuvę su truputėliu aliejaus, ten pat ir tuo pačiu metu įbėriau moliūgų sėklas, saulėgrąžas ir sezamo sėklas. Trumpai apkepiau ir palikau ataušti. Tuo tarpu išmušiau mėsą kaip kepsniams, padruskinau, papipirinau, įtryniau česnaku. Ant paruoštos mėsos dėjau masę patroškintų daržovių. Tiek, kad būtų galima gražiai susukti mėsą. Kad neiširtų - dantų krapštukas puikiai tiko sutvirtinimui. Susuktus mėsos ritinėlius sudėjau į keptuvę (labai nedaug aliejaus), kad apkeptų. Kol kepė - išnaudojau laiką - nuskutau bulves ir užkaičiau virti. Apkeptus ritinėlius sudėjau į špyžinį indą (britvoną), nedaug raudonojo svogūno, rozmarino šakelė ir padažas iš medaus, citrinos sulčių ir vorčesterio padažo.



Pašoviau orkaitėn, kad sutuštų (kepiau apie 40 min.). Kol mėsa kepė - padariau bulvių košę. Tradiciškai. Pomidorai po ranka pasitaikė - supjausčiau, patiekiau natūraliuoju būdu - be nieko, tik pjaustytus.



Valgytojai nesiskundė. Tiko ir solenizanto patiekti gėrimai prie šio patiekalo, kad ir kasdieniško :)
Greita, skanu, truputėlį kitaip.

Kiaulienos sprandinė apie 700 - 800 gr.
3 skiltelės česnako
2 morkos
2 svogūnai
1/2 paprikos
1 šaukštas moliūgų sėklų
1 šaukštas saulėgrąžų
1 šaukštas sezamo sėklų
druskos, pipirų
dantų krapštukų
/aliejaus kepimui/

1/2 raudonojo svogūno
šakelė rozmarino
2 šaukštai medaus
1 citrinos sultys
2 šaukštai vorčesterio padažo
jei norisi sūriau - druskos

Prie suktinukų puikiai tiko bulvių košė ir pomidorai.

2 komentarai: