Puslapiai

2011 m. gruodžio 3 d., šeštadienis

Kepenėlės grietinėlės padaže

Kiekvieną rudenį, kada šviesos tik "po blatų" gali gauti, konstatuoju, jog esu priklausoma nuo šviesos. Trūksta man jos siaubingai... Tamsoj išeini į darbą, tamsoj grįžti.. Kaip koks kurmis, žmogau, gyveni... Tokiu metu pagalvoji, jei ne Kalėdų laukimas, gali ir laiško sulaukti, kuriame būtų įrašas: "Man viskas gerai, nuvažiavau laimingai. Tavo stogas."
Ta, ar kita proga, sumąsčiau pagaminti tai, ko namiškiai nelabai mėgsta, o aš net lėkštę pasiruošus išlaižyti...
Vištų kepenėles nuploviau, kartą nuviriau (palaukiau, kol užvirs vanduo, nupyliau, nuploviau), ir įmetusi pipirų, lauro lapų, druskos, išviriau. /Tuo pat metu užkaičiau virt bulves./ Kol virė kepenėlės, sutarkavau morkas, supjausčiau svogūną, truputį visa tai pakepinau, ir suverčiau keptuvėn jau išvirusias ir truputį pasmulkintas peiliu kepenėles. Įdėjau provanco žolelių, dar pipirų bei druskos, apie 10 min. dar pakepiau ir užpyliau grietinėle.



Net namiškiai šįkart valgė ir sakė, jog skanu. Apie save jau nekalbu... Įdomu, kokia dabar pati populiariausia dieta?.. Juokauju - šalin dietas, keičiam tik gyvenimo būdą ;)



700 gr. vištų kepenėlių
2 morkos
1 svogūnas
450 gr 36% grietinėlės
pipirų, druskos. lauro lapų, provanco žolelių.

Puikiai tiko virtos su krapais bulvės.

4 komentarai:

  1. Neblogai, aš tai pakepiau kotletus orkaitėj :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super, ir greita, ir taukai nesitaško ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasakiškai skaniai atrodo :) Ačiū už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nemėgau kepenelių, bet atrodo kad reikės vėl išbandyti, atrodo šaunus receptas.

    AtsakytiPanaikinti