Puslapiai

2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Kotletai su kopūstais, arba "darbų milijonai, o aš vis nespėju"

Ateina žiema, ta žiema... paslydęs pargriūnu... Ech, gėris, o ne daina. Vis tas Marijonas! Be abejo, šįmet paslysti reik didesnių sugebėjimų, nes sniego visiškai nėra. Bala - nebloga alternatyva, tik labai jau šlapiam tektų iš jos lipti... O tai jau nepatogu, nemalonu, nešvaru, nes ir balą švarią mieste rasti labai jau sudėtinga - vis su kokia 'vaivorykšte' :)
Na, ne tą norėjau pasakyti. Anądien su vienu maloniu žmogumi (tikrai Ji nežino, jog apie Ją kalbu ir Jos kotletus...) apie pietus kalbėjom. Taip moteriškai - ką, iš ko gamini... Pasirodo, Ji vištienos kotletus su kopūstais bedaranti. Mintis užstrigo galvoje. Šiandien žiū - nulinėj kameroj kiaulienos sprandinės nedidelis gabaliukas užsilikęs, šaltojoj - kopūstas... O kodėl nepabandžius ir man kopūstinių kotletų pagaminti?
Greit iš mėsos faršą sumaliau, susmulkinau kopūstą (smulkinau kombaine peiliais, gavosi taip pat, jei būčiau burokine tarka tarkavusi), įdėjau taip pat smulkintą svogūną, česnako skilteles, druską, pipirus, kiaušinius, miltus, krakmolą ir šlakelį pieno įpyliau. Viską išmaišiau ir suformavau kotletus, kuriuos dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepiau apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėj. Bebaigiant - po nedidelį sūrio gabalėlį kiekvienam kepamam.
Gavosi minkšti, purūs kotletukai. Ne vištienos, o kiaulienos, bet neblogi :) Ačiū, Ilona, už mintį ;)




Apie 300-400 gr kiaulienos sprandinės
1/3 vidutinio dydžio kopūsto galvos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 š. miltų
2 š. bulvių krakmolo
1/4 pieno
2 kiaušiniai
3 lakštai pjaustyto sūrio (čia kiek tik norisi galima)
pipirų, druskos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą