Puslapiai

2012 m. sausio 2 d., pirmadienis

Lašiša su riešutais, arba kūčių-kalėdinis patiekalas.

Dabar keli įrašai turėtų būti kaip ataskaita, kas buvo per Naujus ant stalo :) Tikrai ne viską aprašysiu, nes ne viskas patiko taip, kad norėčiau dar kartą gaminti. Kad ir burokėlių salotos kitaip. Receptą ėmiau iš čia . Valgomos, bet kad būtų "vau" - nė vienas mano valgytojas nepasakė. O štai apie lašišą, kurios gaminimo receptą radau ten pat, galiu pasakyti, jog geras kūrinys. Buvo sulapnota su pasimėgavimu. Ir pagaminti ją buvo visai nesudėtinga ir greita. O tai man jau dyyydelis privalumas.



Pradžioje pasiruošiau riešutų užtepėlę: susmulkinau riešutus (ne iki dulkių, o kad būtų gabaliukai), įdėjau į juos sviesto, cinamono.
Lašišos gabaliukus apibarsčiau druska, pipirais ir aliejuje ant karštos ugnies apkepiau kiekvieną pusę po 1-2 minutes. Apkeptus gabaliukus sudėjau į orkaitei tinkamą indą, apipyliau atsiradusiu skysčiu keptuvėje, aptepiau riešutų mase ir kepiau apie 5-7 minutes 200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj.
Iškeptą lašišą "išleidau paplaukiot" ant supjaustytų salotų ir šalia padėjau po gabaliuką citrinos - žuvies apšlakstymui prieš valgymą.




4 asmenims
Sauja smulkintų migdolų, makadamijų (nedėjau - neturėjau), karijų riešutų mišinio
4 šaukšteliai sviesto (kambario temperatūros)
cinamono žiupsnelis
4 lašišos filė gabaliukai (viso apie 700 gr.)
druska, pipirai
šlakelis alyvuogių aliejaus apkepimui
4 saujos norimų salotų ir citrina (dalinau į 4 dalis)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą