Puslapiai

2012 m. sausio 3 d., antradienis

Antis, įdaryta vaisiais




Nieko ypatingo, bet patiko skonio "atspalvis". Nuplautą ir nusausintą antį ištryniau druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis: čiobreliais, bazilikais, rozmarinu, gelsve. Ir palikau parai vėsioje vietoje "prieskonėtis". Sutvarkiusi antį džiovintų vaisių asorti (slyvos, persikai, obuoliai, abrikosai, kriaušės) užpyliau šampanu, kad apsemtų, ir palikau taip pat parai uždarame stiklainyje. Prieš kepant sudėjau vaisius į anties vidų, pačią antį į keramikinį indą, uždengiau aliuminio folija, kad nedžiūtų ir orkaitėn. Kepiau vidutinio karštumo orkaitėj.

Atšaldyta antis
druska, pipirai
prieskoninės žolelės (čiobreliai, bazilikai, rozmarinai, gelsvė)
apie 500 gr. džiovintų vaisių (slyvos, persikai, obuoliai, abrikosai, kriaušės)
1/3 butelio šampano

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą