Puslapiai

2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Šokoladinukai. Nei kept, nei daug vargt!

Po to, kai pažiūrėjau Lasse Hallstrom režisuotą "Šokoladą", kuriame Juliette Binoche nuostabiai įkūnijo šokolado žinovės, šokolado gamintojos, šokolado menininkės vaidmenį, šis kakavos gaminys man būtent ir asocijuojasi su šiuo filmu.
Ir kartais norisi paekperimentuoti su šokoladu, patirpdyti, pažaisti...
Šokolado plyteles karšto vandens vonelėje ištirpinau. Sudėjau smulkiai pjaustytus džiovintus vaisius, nesmulkintus migdolus. Išmaišiau, kad viskas pasidengtų šokoladu ir po šaukštelį dėjau ant sviestinio popieriaus. Apibarsčiau spalvotais pabarstukais. Kažkodėl norėjosi spalvoto vaizdo :). Vėsioje vietoje palikau sustingti šokoladui.



Ir vualia - šokoladinukai, kokių nerasi parduotuvėje, nes galėjai dėti visko, ko širdis geidžia ir tiek, kiek geidžia.




1 plytelė pieniško šokolado
1 plytelė juodojo šokolado
apie 100 gr džiovintų vaisių asorti (kriaušės, persikai, obuoliai, abrikosai, slyvos)
apie 50 gr migdolų
žiupsnelis spalvotų pabarstukų



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą