Puslapiai

2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

"TOC for Education" kursai, Amis ir kalakutienos kepsneliai folijoje

Vakar pabuvojau seminare "TOC for Education". Girdėta medžiaga iš anksčiau lankyto seminaro efektyvaus mąstymo ir harmoningo bendravimo tema, tik lektorius kitas. Visad gerai, kai informacija pakartojama, tik šįkart norėjosi tam tikrais klausimais nesutikti, kurie socialistiniu prieskoniu dvelktelėjo, bet, kad jau sėdžiu "harmoningame bendravime", negi imsi ir taip neharmoningai išsišoksi :)



Užtat labai harmoningai šiandien su Amiu nusikirpom nagus. Nė vieno įbrėžimo, jokio kniaukimo - leidosi karpomas :) Man pradžioje stresiukas šioks toks - gi pirmą kartą katinui nagus karpau... Galvoju - o jei įkirpsiu, jei ims jis čia man kniaukt, kąst? Nusiteikiau blogiausiam - "biuleteniui" dėl apkramtytos rankos :)) Gerai, kad katinukas supratingas, nelabai reikėjo ir už čiuprynos laikyt.



O kad jau toks naujas darbas sėkmingai atliktas, šaldytuvan - gal rasis kas skanaus?
Puskilogramis kalakutienos faršo - pats tas. Druska, pipirais ir baziliku pagardintą faršą suformavau į plokščius koltetukus. Kiekvieną jų padėjau ant atskiro folijos lapo. Ant faršo tarkuotos morkos, griežinėliais pjaustytas svogūnas, plonas sluoksnis virtų ryžių ir tarkuoto fermentinio sūrio. Foliją užsukau taip, kad nepriliptų kepdamas sūris ir orkaitėn apie 45 min. Mano porcijos gavosi nemenkos, nes iš viso faršo padariau 6 kepsnelius folijoje.



500 gr kalakutienos faršo
1 didelis svogūnas
1 didelė morka
1 pakelis ryžių (virtų)
150 gr fermentinio riebaus sūrio (kad lydytųsi)
druska, pipirai, bazilikas

2 komentarai: