Puslapiai

2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

Keptas moliūgas su mėsa, arba ekologiškas puodas

Tikrai ne viename maisto tinklaraštyje esu mačiusi ir skaitinėjusi apie viso moliūgo kepimą su vienokiu ar kitokiu įdaru. Tad paskutinis mažas moliūgėlis, iškentęs net iki dabar savo egzistenciją, buvo panaudotas būtent tam, kad taptų ekopuodu mėsos gabaliukams.



Išskobiau moliūgo sėklas, prieskoninėmis žolelėmis ir truputėliu druskos ištryniau sieneles. Vidun sudėjau apkepintus su morkom, svogūnais, česnakais ir prieskoniais, druska kiaulienos gabaliukus. Ant jų viršaus nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves. Įpyliau truputį vandens ir alyvuogių aliejaus šlakelį, uždengiau "dangčiu" - nupjauta daržovės dalimi. Visą moliūgą įdėjau į indą, kuriame kepiau. Įpyliau truputį vandens, kad apačia būtų minkštesnė. Orkaitėje ekopuodas su turiniu praleido gerą valandą.
Suvalgėm per kelias minutes :) Ir kodėl daugiau moliūgų neturiu... Belieka laukt rudens :)

Nedidelis apvalus moliūgas
0,5 kg kiaulienos sprandinės
1 svogūnas
2 morkos
3 skiltelės česnako
3 bulvės
prieskoninės žolelės: bazilikas, čiobrelis
pipirai
druska pagal skonį
alyvuogių aliejaus šlakelis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą