2012 m. kovo 13 d., antradienis
Įdarytos paprikos
Kas traukė mane už liežuvio, kad paprašyčiau vyro, jog parneštų 7 paprikas - nežinau. Matyt, galvojau apie vieną, o pritaikiau kalbos sraute užsakymui, ką parnešti iš parduotuvės. Kai jau pamačiau užsakymo rezultatą, nieko kito neliko, kaip mąstyti apie realizaciją. Nors dalies kiekio.
Nupjoviau paprikų viršus, sėklas iškračiau. Žodžiu, pasiruošiau "dubenėlius".
Užkaičiau virti ryžius, vištieną supjausčiau smulkiais gabaliukais. Mėsą paskaninau druska, pipirais, džiovintais bazilikais, česnaku. Truputį apkepiau aliejuje ir sukračiau į jau apvirusius ryžius (neviriau iki galo, kad nesutižtų). Dar į masę įdėjau šaldyto baziliko, petražolių, krapų bei kelis šaukštus majonezo. Šia masę dėjau į išskuobtas paprikas. Visas įdarytas daržoves sudėjau į puodą su dangčiu (naudoju ketaus), truputį vandens, kad neprikeptų prie dugno paprikos ir orkaitėn. Man jos kepė apie 45 min. Bet viskas priklauso nuo paprikų dydžio, svarbu, kad būtų minkštos, bet nesuirę.
5 paprikos (mano buvo didelės)
400 gr vištienos filė
apie 200 gr ryžių (apvirtų)
2 šaukštai majonezo
šaldytų petražolių, krapų, baziliko
džiovinto baziliko
2 skiltelės česnako
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus (vištienos apkepimui)
Aš dar kokių daržovių į įdarą būčiau dėjus, pvz., pomidorų, bet gaminimo procesą stebėjęs būsimasis valgytojas užprotestavo - noriu tik ryžių su mėsa :).
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą