Puslapiai

2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Kiaulpienių lapų pesto


Gražus oras visad išvilioja į lauką. O kad pazyliojimas lauke įgautų kitokį atspalvį - galima tiesiog prisiskinti kiaulpienių mažų lapelių. Kaimynai lai mąsto, jog kokį triušį įsitaisėt, o patys mintyse jau galite save įsivaizduoti "vitaminėjantį" :) - ant baltos duonos tepantį kiaulpienių lapų pesto... Beje, tai geras ir vaikų užimtumas!
Idėją radau čia, o pagaminimas - super lengvas dalykas. Lapus nuplauname (galima nuplikyti su karštu vandeniu -švelnesnis skonis, ir greitai nuplauti šaltu vandeniu, kad išliktų spalva). Sudedame į smulkintuvą, taip vadinamą, 'blenderį', susmulkinus lapus suberiame pakepintas saulėgrąžas, aliejų, sūrį, druską, pipirus. Viską smulkiname iki vientisos masės, tepame ant duonos ir... skanaus! Pesto su tokiu kiekiu aliejaus gaunasi gan trapus, tad, jei yra mėgėjų grietinės tirštumo užtepėlės, galima įpilti daugiau aliejaus. Galima dėti česnako, bet aš nedėjau - norėjau labiau ryškesnio kiaulpienių skonio.


Apie 100 gramų kiaulpienių lapų
7 šaukštai saulėgrąžų sėklų
100 gr "Džiugo" sūrio
7 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų

2 komentarai:

  1. Hmmmm..... grįžau iš pievų su Ronja, džiaugsmingai atsidariau "Prie kafijos" pesto receptą... pasirodo, parsinešiau ne lapų, o kiaulpienių žiedų :) teks rytoj pakartoti viską iš pradžių, o darbar einu ieškoti recepto iš žiedų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visko būna :))) Bet geroji pusė - papildomas gūsis šviežio oro :)

      Panaikinti