Puslapiai

2012 m. balandžio 21 d., šeštadienis

Šašlykai, arba sezonas tikrai atidarytas!


Nejau galų gale pavasaris atėjo?... Labai tuo noriu tikėti. Ypač po to, kaip šiandien buvo praleista diena: malonūs žmonės (ačiū Ilonai ir jos merginoms bei džigitui už nuostabią kompaniją!), šiltas oras - net 18 laipsnių :), šašlykai.
Šįkart šašlykus raugiau truputį kitaip, nei esu įpratusi, bet, sakė, buvo skanūs. Man pačiai taip pat patiko.
Gabaliukais supjaustytą mėsą išmasažavau su citrinos sultimis (ir kodėl tai masažu vadinama... juk mėsą niurkai :)...) ir palikau porai valandų marinuotis. Po to sudėjau svogūno žiedus, šaldytus gelsvės lapus (tinka ir džiovinti), druską, pipirus. Viską gerai išmaišiau ir palikau dar porai valandų. Visas marinavimosi procesas - 3-5 valandos, aišku, gali būti ir daug ilgesnis.


2 kg kiaulienos sprandinės
sultys iš 4 didelių citrinų
geras pundelis gelsvių lapų (kuo gausiau - tuo skaniau)
4 - 6 svogūnų galvos
druska
pipirai (visgi šašlykas turi būti aštrus :))

Pats svarbiausias ingredientas - gera kompanija ir geras kepėjas, kuris visad nepamiršta patikrinti, ar ne per karšta šašlykams vartytis!



2 komentarai: