Puslapiai

2012 m. birželio 23 d., šeštadienis

Pavlova



Praeitais metais tuo pačiu metu, ta pačia proga, ta pati, kaip ir šiais. Mažam solinezantui saldi puri Pavlova.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standžių putų, suberti cukrų, o kai jau baigiama plakti (nebesijaučia cukraus kristalų) - įdėti šaukštelį krakmolo ir vyno acto. Masę atsargiai sukrėsti ant popieriumi išklotos skardos arba į silikoninę formą. Pradžioje kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, po to sumažinti iki 130 laipsnių ir morengą džiovinti apie 50 minučių. Po to praverti dureles ir dar 15-20 minučių kepinį palikti mėgautis šiluma.
Jau išdžiuvusį morengą palikti atvėsti orkaitėje. Po to atsargiai nukelti nuo skardos ar išimti iš formos.
Ant jo dedame iki standumo išplaktą grietinėlę su truputuku cukraus. Puošiame braškėmis ar kitomis uogomis.



6 kiaušinių baltymai
žiupsnelis druskos
300 gr smulkaus cukraus
1 a.š. kukurūzų ar bulvių krakmolo
1 a.š. vyno acto


400 gr grietinėlės /+ 2/3 š. cukraus/
braškių ar kitų uogų pagal norus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą