Puslapiai

2012 m. birželio 11 d., pirmadienis

Pirmas susitikimas su žole, arba viliojantis varlių šokis



Pasikeitimų gyvenime būna ne tik žmonių gyvenime. Katinų - taip pat.
Turbūt reiktų pradėti nuo... dantų. Ne, pas stomatologą nereikėjo lankytis, bet "strioko" buvo. Netikėtas ir kupinas išgąsčio vyresnėlio šūksnis, kad kažkas Amiui atsitiko, privertė galvotrūkščiais bėgti į įvykio vietą ir žiūrėti, kas gi nutiko. Vaiko rankose - iltinis dantis. Pirma mintis - išsimušo besiusdami. Katinas buvo greit "mediciniškai apžiūrėtas" (och, kad jį... dantų aštrumas patikrintas - geras!)ir po konsiliumo nuspręsta, kad mūsų draugas keičia dantis. Taip... išaugome iš vystyklų, tampame jaunuoliais. Pats laikas, nes jau šeši mėnesiai. Vadinasi, tuoj ir marčios parūps...
Kitas, ne mažiau svarbus pokytis - galimybė pabuvoti lauke. Reiktų pamatyti, kaip minkštas pūkuotas sutvėrimas lipa ant žolės! Letenos lyg iš porceliano, žolės kietumas ir dygumas - geležinio šepečio. Vienintelis akstinas pakeisti kūno dislokacijos vietą - šokinėjančios varlės ir galimybė palįsti po terasa. O jau tas lindimo procesas... Pilvas pažeme prispaustas, atrodo, nugarą slėgtų pats dangaus skliautas. Žodžiu - vargas ir sunkumas neišpasakytas! O kur dar vabaliukai ir paukštukai, kurie lyg susitarę žemai skraido ir erzina miesčionį. Pult negali, nes žolė šiurkštuolė, namo grįžt taip pat sudėtinga - terasa užsispyrusi, nejuda norima kryptimi, kad ūsus pridengtų. O smalsumas gyvenimo judesiui toks didelis! Tad taip kamuojamas prieštaringų jausmų ir gyvena Amutis.
Vienintelis patikrintas malonumas - šaltomis dienomis pakurta krosnis ir nuo radiatorių sklindanti šiluma. Tada įsikuria ant palangės, išsitiesia visu kūnu, šilumos vonias priiminėja, uodega radiatorių brauko, liežuviu kailiuką tvarko... Neįdomi tada ir kregždė palangėj, varlė dobilienoj. Supranta tada Amis, jog gimęs gyventi ant pečiaus, laukų nears.



4 komentarai:

  1. Gražuolis :) Pas mus irgi labai didelis susidomėjimas įvairiais vabaliukais, musytėmis, paukščiais. Jie negali po langais ramiai praskristi, o tai būna "apšaukti".

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip kada, būna kad ir kniaukia, būna kad ir urzgia :)

    AtsakytiPanaikinti