2012 m. liepos 31 d., antradienis
Aštrūs agurkėliai pagal Neringą
Už šių agurkėlių idėją dėkinga Neringai. Pradžioje receptas pasirodė labai keistokas. Nors ir Neringos receptas, dariau iš pusės normos, nes maniau, jog mano neišlavintas gomurys gali nesuprasti tokių agurkėlių :), bet rezultatas tikrai nenuvylė - gardu. Agurkus, supjaustytus maždaug 0,5 cm griežinėliais, užpilame druska. Paliekame druskintis protarpiais pamaišydami 6 valandas. Po to į atskirą indą supilame atsiradusį skystį ir kitus ingredientus: cukrų, actą, aliejų, paprikos miltelius, supjaustytus griežinėliais česnakus, bei viską supilame ant agurkų. Po 12 marinavimosi valandų jau galima valgyti arba dėti sandariai užsuktus šaltojon.
1 kg agurkų
2 šaukštai druskos
200 g cukraus
apie 1 stiklinė acto
3 šaukštai aliejaus
2 a. šaukšteliai maltos aštrios paprikos
1 česnako galvutė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
o jau nuotraukos grazumas!!! ♥ dziaugiuosi, kad receptas nenuvyle ;) Skanaus!
AtsakytiPanaikintiNeringa, ačiū! Beje, išbandžiau ir sausą raugimo būdą - super :)
AtsakytiPanaikintiPatiko, aciu ;)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko!
AtsakytiPanaikintivakar pasidariau, siandien paragavau, dariau siek tiek maziau nei Laima, biski maziau ir dejau paprikos, gavos gal ne tokie labai ir astrus, bet labai patiko :)
AtsakytiPanaikintiVisad reikia pagal savo skonį taikyti ;) Skanaus
AtsakytiPanaikinti