Puslapiai

2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Keptas šamas


Išskrosto šamo šonus įpjauname kas 4-5 cm. Įtriname druskos, pipirų, smulkintos aitriosios paprikos, petražolių, česnako mišiniu. Apdėliojame viršutinį šoną citrinos skiltelėmis, likusios citrinos sultis išspaudžiame ant žuvies. Keletą petražolės šakelių įkišame į šamo vidų, kuris prieš tai jau gerai įtrintas prieskonių mišiniu. Kepame folijoje 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Baigiant kepti atlaisviname foliją, kad išgaruotų dalis skysčio ir apskrustų šonai. Elementaru, greita. Skanaus.


Šamas apie 1 kg /šįkart kepiau Merkio šamą/
1 citrina
2 cm aitriosios paprikos
3 skiltelės česnako
petražolių pundelis
druskos, pipirų

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą