2012 m. spalio 30 d., antradienis

Raganos piršteliai

Kai pirmą kartą Neringos bloge pamačiau tuos mielus pirštukus, vos nuo kėdės nenukritau, nugara šiurpis nuėjo. Bet dabar, kai jau ne kartą teko juos pačiai kepti - miela malonu, sakyčiau - smagu kitus šiurpinti :).

Neringa labai delikačiai, smulkiai, tvarkingai darbuojasi, aprašo ką po ko deda, deja, aš prasta mokinė - visus produktus, išskyrus migdolus, suverčiu į krūvą ir išminkau tešlą. Ją po to valandėlei šaldytuvan, kad sušaltų. Formuodama mažesnius nei mano natur pirštai tešlos pirštelius neimu visos masės iš šaldytuvo, tik tam kartui, nes labai greit sviestas bando keisti konsistenciją (ypač, jei kambario temperatūra aukštoka). Formuodama nesistengiu pirštų padaryti taisyklingų - priešingai, kad liktų narelių imitacija, po to dedu migdolą /beje, neluptą, nes man taip primena lakuotą nagą/ nago vietoj. Dedu jau paguldžiusi pirštą sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje. Kepu 190 laipsnių orkaitėj 10-15 min. Atsargiai išimant- trapūs. Kai pravėsta, jog galima paimti į rankas - cukraus pudros ir vandens mišiniu patikimai pritvirtinu migdolą, kuris iškepus nesilaiko, tik suformuoja sau idealią vietą. Tad dar vienas niuansas - išimant reikia stengtis nesumaišyti, kurio piršto kuris nagas :).


230 g sviesto
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 kiaušinis
1,5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė kukurūzų miltų /esu bandžiusi ir vietoj jų atitinkamą kiekį kvietinių - valgoma/
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
kelių lašų migdolų kvapų
1/2 a. š. druskos
apie 1/2 stiklinės migdolų

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą