Puslapiai

2012 m. spalio 31 d., trečiadienis

Švėkšnoje - moliūgų žibintų šviesa

Šįmet, kaip ir kasmet, lankėme kapus. Kiekvienais metais tokiu metu kapuose tvyro savotiška ramybė, sakralumas. Ypač tai gerai jauti, kai oras be lietaus, sausas, su protingu šaltuku, tarsi praskaidrėjęs. Net ilgesys išėjusiesiems pasidaro šviesus...

Gal todėl ir grįžtant namo su šeima užsukome smalsumo vedami į Švėkšną, į moliūgų žibintų šviesa papuoštą dvaro parką, kažkada priklausiusį Oginskiams, vėliau - Pliateriams. Švėkšniškiai surengė akciją „Mes už šviesą“, kad išgarsintų savo miestelį, įrašydami Švėkšnos vardą į Lietuvos rekordų knygą, jog tiek daug žibintų įžiebę vienoje vietoje.

Išgražintų moliūgų daug, keli šimtai: vaizdas gražus, darbeliai šaunūs, mintis - taip pat, nes internetinėje erdvėje perskaičiau, jog "kviečia ne diskusijai apie Helovyno prasmę, o pasidžiaugti žibintų skleidžiama šviesa ir pasivaikščioti po naujai suspindusi Švėkšnos dvaro parką."
Vaikams patiko toks reginys, didysis vis kuo baisesnio išskobto veido ieškojo.

P.s. trikojis, aišku, liko namie, tad viso grožio tikrai nepamatysite iš fotografijų... Viliuosi, jog kitąmet ši akcija bus pakartota :)






P.s. P.s. Šiuo renginiu švėkšniškiai pasiekė Lietuvos rekordą - parke žibėjo beveik 600 moliūgų!

2 komentarai:

  1. Laima - nuostabu! as apakus!!!! va butent - "pasidžiaugti žibintų skleidžiama šviesa ir pasivaikščioti po naujai suspindusi Švėkšnos dvaro parką." zmonems reikia moketi paprasciausiai pasidziaugti;

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Aušra, šviesa, džiaugsmas. Superinis dalykas ir gražus iniciatorių darbas.

    AtsakytiPanaikinti