Puslapiai

2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Sumuštiniai su tuno kepsneliais


Šiandien įdomi diena... Tikriau - gera diena, puiki. Ne dėl to, kad teko ilgai sėdėti seminare, ne dėl to, kad visą dieną pūtė stiprus vėjas, šiaušiantis sūkuriu ne tik rudeninius lapus, bet ir žmonių plaukus, gobtuvus... Šiandien diena, kai supranti, jog būna gi akimirkų, dėl kurių verta, gera gyventi, nes netikėtai užsuka draugai, kad ir trumpam, bet su šypsenom, gera nuotaika ir ... rūkytu šamu! Ne, ne šamas esmė, o tai, kad tavęs nepamiršo, pagalvojo. Super! Ačiū, Ilona!
***
Tokią dieną ir vakarienę gaminti kaži koks įkvėpimas apima...
Spintelėje ilgai jau gulėjo tuno skardinė. Sukračiau jos turinį dubenin, įdėjau porą piene mirkytų batono riekelių, įmušau kiaušinį, įpjausčiau aitriosios paprikos, svogūno laiškų, česnako, imbiero, įbėriau druskos, pipirų. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi šaukštu formavau kepsnelius. Keletą minučių paspirgėjusius kepsnelius uždėjau ant batono riekės, uždėjau daržovių - ir vakarienė padaryta.

Skardinė tuno konservų /185 gr, maža/
2 riekės batono
pieno /batono išmirkymui, nedaug, nes pienas keliauja kartu su batonu į ruošiamą masę/
skiltelė česnako
2 cm dydžio imbiero /skersmuo apie 4 cm/
1/4 aitriosios paprikos
1 kiaušinis
keli svogūno laiškai
druska, pipirai


Įkvėpėja - kolegė Jovita :)

2 komentarai:

  1. as nezinau kas tas tuna fish tai kai atvaziuosiu gal tiks prie saslyku...

    AtsakytiPanaikinti
  2. tunas su šašlykais gal nelabai... nebent atskirai :) Beje, ko laukt atvažiuojant?

    AtsakytiPanaikinti