Puslapiai

2012 m. spalio 14 d., sekmadienis

Greitas obuolių pyragas


Sviestą išsukame, įdedame cukrų, kiaušinius, citrinos sultis, druską. Išsukame ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Po truputį pilame pieną (tiek, kad tešla nebūtų per skysta). Masę sukrečiame į skardą, išlyginame paviršių. Ant jos dedame obuolius, nuluptus, perpjautus pusiau ir kelis kartus išilgai įpjautus. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių apie 40 minučių.
Ką tik iškepto pyrago viršų skanu aptepti abrikosų uogiene, sumaišyta su trupučiu vandens. Aš šįkart neturėjau, netepiau, bet valgytojams pyragas patiko ir be uogienės :)

125 gr sviesto
125 gr cukraus
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1/2 citrinos sulčių
200 gr miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1-4 š. pieno
7-8 obuoliai

/Galima aptepti:
2 š. abrikosų uogienės
1 š. vandens/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą