Puslapiai

2011 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Kepti burokėliai ekspromtu.

Būna dienų lyg tyčia. Užsinori kažko tokio, į ką šiaip nė nekreiptum dėmesio, nekalbant, kad valgytum. Skutant n patiekalui bulves, akis užkliuvo už burokėlių. Nupirkti jie tam, kad būtų išvirti, sutarkuoti ir užkonservuoti. O man šovė mintis (net skonį burnoj pajutau..), jog reikia keletą burokėlių iškepti! Nulupau porą burokėlių, jie pas mane didoki, nuploviau, supjausčiau skiltelėmis, sudėjau į keramikinę kepimo formą, pabarsčiau žolelėmis, pipirais, druska, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.



Uždengiau folija ir apie 1,5 val. kepiau vidutinio karštumo orkaitėj.
Tikrai neatsilaikiau nesuvalgiusi keleto burokėlių vienų, o kiti liko laukti pagrindinio patiekalo - kad atliktų puikaus garnyro vaidmenį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą