Puslapiai

2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Naujas šeimos draugas Amis


Visą savo sąmoningą gyvenimą, kai mintys apie pasaulį ėmė suktis realybės pusėn, sau buvau pasakiusi, jog katino namie nebus. Dėl konkrečių priežasčių: bijojau suparazitėjusio gyvūno, kuris daro ne vietoje, elgiasi neadekvačiai... Vaikystės patirtis, kai mamos išprašiau katino, o tas, pasivaikščiojęs lauke pareidavo namo ir koridoriuje kaip šuo, pakėlęs koją, atlikdavo savo reikaliukus. Mama pyko, aš pykau, nes supratau, kad mama pyksta, o mama pyko, kad... O dar ir viena kolegė vis apkandžiota, apibraižyta... Žodžiu - šuniui taip, o katinui ne.
Kol kita kolegė ėmė apie savo katytę pasakoti su tokia meile ir švelnumu. Apie draugingumą, apie tvarkingumą, apie... Su mano charakteriu, aišku, ne vieneri metai praėjo, kol į klausimus apie katino auginimą ėmiau ne kategoriškai, o jau tylom reaguoti. Kol galutiniam nuomonės pasikeitimui atsvarą davė vyras, vos tik pamatęs nuotrauką su mažais kačiukais. Kol... mūsų namuose atsirado kolegės katės mažas kačiukas :) . Kornich rex mažas kniaukliukas. Niekad nebūčiau pati savimi patikėjusi, jog miegosiu su katinuku vienoj lovoj, kad jam nebūtų didelio streso po išsiskyrimo su mama. Net po apklotu leisiu miegoti, pati stengdamasi, kad nepajudinčiau - juk taip gražiai miega :) Ir sako, netikėk, žmogau, stebuklais :)
Vardą išrinko vyras - Amis. Draugas. Tikras draugas: palydi išeinant, pasitinka grįžtant, kompanionas darbuose, kai reikia iki išnaktų sėdėti.Mėgsta žaisti, meilintis ir VALGYTI! Sakyčiau - dėl šio pastarojo bruožo - idealus indų plovėjas būtų :)
Dėl veislės, nors ir mažas laiko tarpas praėjo,- super trumpas plaukas veža , nes nesišeria, kad jų rastum bet kur ir ant bet ko. Aišku, tik savaitė, bet dar nepastebėjau niekur ir jokio plaukinio požymio, jog yra katinas. Vienintelis akivaizdus reiškinys - labai geras dalykas yra radiatoriai: miega ant jų :)

2 komentarai:

  1. Ačiū, kolege,labai nuoširdu - vos neapsiverkiau...Nuotraukytės Amučio labai gražios...Belieka palinkėti kantrybės auklėjant šį greituoliuką :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, bandysim vis supažindinti su pasiekimais :)

    AtsakytiPanaikinti