Puslapiai

2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Kiaušiniai, kiaušiniai, kiaušiniai... Ne apie pabrangimą, o virto kiaušinio salotas



Nenoriu gilintis į dabarties socialines-politines kiaušinių kainų problemas, nes jos man panašios į globalinį klausimą: kas pirmiau atsirado: višta, ar kiaušinis? Kaip neįsivaizduoju valgymo kultūros be bulvių, taip ne mažiau svarbūs ir kiaušiniai. Todėl tikrai ne kartą metuose - per šv. Velykas, sukliuksi puode verdami kiaušiniai.
Atskirame indelyje susimaišom šaukštelį majonezo, pomidorų padažo, sojų padažo. Dar kitame - smulkiai pjaustytą be sėklų mažą pomidorą sumaišome su svogūnais, druska, pipirais. Į lėkštę dedame pasigaminto padažo, ant jo - ketvirčiais supjaustytą kietai virtą kiaušinį, pomidorą ir ant viršaus pabarstome moliūgo sėklomis. Jokio vargo, bet įdomiau :)



1 kietai virtas kiaušinis
1 mažas be sėklų pomidoras (sėkliukes pašaliname prieš pjaustymą į nedidelius gabalėlius)
1 griežinėlis svogūno
1 šaukštelis moliūgo sėklų
1 šaukštelis majonezo, pomidorų padažo ir sojų padažo
druskos, pipirų

Proporcijos surašytos 1 kiaušiniui, tad, kiek bus kiaušinių valgoma, tiek kartų dauginam ir kitų produktų skaičių.

1 komentaras: